Ambeo Smart Headset: luisteren én opnemen

Steeds meer maken we filmpjes met mobiele apparaten. De kwaliteit van camera's in smartphones verbetert doorlopend. Fabrikanten vergeten echter het geluid, want dat klinkt doorgaans niet goed bij smartphone opnames. Voor Sennheiser was dit de aanleiding om de Ambeo Smart Headset iOS te ontwikkelen. Met deze In-Ear koptelefoon luister je niet alleen naar muziek, maar neem je ook indrukwekkend 3D-geluid op.

Sennheiser Ambeo Smart Headset uitleg 

Binauraal

De Sennheiser Ambeo Smart Headset is de eerste mobiele binaurale opnameset. Binauraal? Ja, het klinkt als een woord uit een ingewikkeld studieboek. Maar het wil gewoon zeggen dat geluid wordt opgepikt precies zoals je oren het ook horen. Het resultaat: Ambeo 3D audio. Wanneer je jouw opnames beluistert komt het geluid telkens precies uit de juiste richting. Vandaar dat Sennheiser spreekt van een 3D-luisterervaring. Voor het opnemen van geluid zijn microfoons ingebouwd in de oordoppen. Voor de liefhebbers van wat meer technische achtergrond: het apparaat beschikt over Apogees soft limit en mic preamp. Eveneens is nauwkeurige Analoog naar Digitaal conversie ingebouwd. En andersom.

Zet je koptelefoon op om het 3D-geluid te ervaren

Herbeleef je mooiste momenten

Zoals gezegd, steeds meer mensen maken filmpjes met hun smartphone. Bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een concert. De Sennheiser Ambeo Smart Headset iOS plug je gewoon in je iPhone, waarna je geluid in topkwaliteit kunt opnemen. Dit maakt het mogelijk om je mooiste herinneringen opnieuw te beleven alsof je live aanwezig bent. In dit artikel vind je een aantal YouTube filmpjes die gemaakt zijn met behulp van de Ambeo Headset. Zet een willekeurige koptelefoon op en bekijk de filmpjes. Je zal direct de indrukwekkende geluidskwaliteit herkennen. Filmen is overigens niet noodzakelijk, want de headset kan ook gebruikt worden wanneer je alleen audio opneemt. Bijvoorbeeld met de dictafoon app op je iPhone.

 Zet je koptelefoon op om het 3D-geluid te ervaren

Ook gewoon luisteren

Je zou het bijna vergeten, maar de Sennheiser Ambeo Smart Headset is er natuurlijk ook gewoon om muziek te beluisteren. De geluidskwaliteit is uitstekend. Noise cancelling is ingebouwd. Daardoor kun je niet alleen omgevingsgeluid extra dempen, maar ook juist versterken. Enerzijds kan je zo extra rustig werken op kantoor, anderzijds laat je in het verkeer meer geluid door voor je veiligheid. Er worden oordopjes in drie maten meegeleverd. Kies de maat die het best past voor optimale geluidsisolatie. Natuurlijk kun je ook gewoon bellen met deze headset. Op het bedieningspaneel zijn enkele knoppen ondergebracht voor bediening van onder meer het volume en het type noise-canceling. Voor meer geavanceerde opties kun je de bijbehorende app downloaden in de App Store van Apple.

 Deze review geeft een goed beeld van de mogelijkheden

Nu iOS, straks ook Android

De Sennheiser Ambeo Smart Headset is in eerste instantie alleen ontwikkeld voor Apple apparaten. Daarom is de kabel ook uitgerust met een zogenaamde Lightning stekker. Inderdaad, die past alleen op de iPhone, iPad en iPod. Op deze pagina vind je een overzicht van apparaten waarmee de oordopjes werken. Sennheiser is wel van plan om in de toekomst ook een versie voor Android apparaten uit te brengen. Hoe dan ook, de Sennheiser Ambeo Smart Headset iOS biedt een mooi kijkje in de toekomst. Een toekomst waarin naast beeldkwaliteit ook geluidskwaliteit serieus wordt genomen bij het filmen met mobiele apparaten. We verwachten soortgelijke technieken dan ook vaker terug te gaan zien in koptelefoons. Klik hier om de Ambeo Smart Headset te bestellen.

Sennheiser Ambeo Smart Headset Review