Top 5 koptelefoons voor onderweg

Welke koptelefoons zijn het beste tijdens reizen?

Slide 192Wanneer je veel onderweg bent of een reis gaat maken (wellicht lekker op vakantie?), is het heerlijk om de tijd te doden met muziek. Tijdens het reizen wil je dan wel optimaal kunnen genieten van jouw muziek; dus storend omgevingsgeluid moet niet hoorbaar zijn. Zo zijn er nog enkele andere punten waar je op let tijdens het uitkiezen van je reis-koptelefoon, zoals dat hij makkelijk is te vervoeren, hij licht is en beschikt over noise-cancelling. Alle punten waar je op let tijdens de aanschaf van je reis-koptelefoon, vind je hier.

We hebben een top 5 voor je samengesteld met de beste koptelefoons voor onderweg! Ze komen als beste naar voren door hun specificaties en de resultaten uit verschillende testen en reviews.

1. Sennheiser Momentum 2.0 Wireless

Met stipt op nummer 1: Deze draadloze Sennheiser van hoge kwaliteit beschikt over alle features die je nodig hebt tijdens jouw reis. Een geweldig uiterlijk, gecombineerd met actieve noise-cancelling en hifi geluid, zorgt ervoor dat jij elke toon hoort. Geen geknoei met snoer, maar tot wel 22 uur draadloos luisteren naar jouw muziek. Er wordt overigens alsnog een kabel meegeleverd, voor het geval dat. De oorkussens zijn gemaakt van zacht leer en verder is er gebruik gemaakt van roestvrij staal. Daardoor is hij comfortabel én duurzaam.

Slide 193


2. JVC HA-NC120

Een headphone die relatief goedkoop is en helemaal is afgestemd op hem te gebruiken voor (lange) reizen. Wat voor reis je ook maakt, dankzij het wegfilteren van 88% omgevingsgeluid, geniet je altijd optimaal van je muziek en niet van geluid (en bijvoorbeeld gebrom van vliegtuigmotoren) om je heen. Door de noise-cancelling functie, vergt de headphone batterij. Geen probleem, want hij gaat maar liefst tot 100 uur mee! Ook handig: het oprolbare snoer, welke je in lengte kunt verstellen tussen 0 en 1,2 m. Maak je een lange reis, dan wil je dat de koptelefoon lekker zit. Daarom zijn de kussens gemaakt van memory foam, die zich vormen naar jouw oren.

Slide 1943. Sony MDR-XB950BT

Ons meest verkochte model mag niet in de lijst reis koptelefoons ontbreken. Voor een relatief lage prijs kun je namelijk al genieten van de koptelefoon features die jij nodig hebt op reis: Deze headphone is draadloos (tot maar liefst 20 uur), opvouwbaar, robuust en biedt top geluid door onder andere Electro Bass Booster en Advanced Direct Vibe Structure.

Slide 1954. Audio-Technica ATH-ANC33IS

Deze In-Ears van Audio Technica zijn één van de weinige oordopjes die voorzien zijn van actieve noise-cancelling. Deze dempen omgevingsgeluid tot wel 90%. Neem daarbij het compacte formaat en het lichte gewicht en het maakt de oordopjes ideaal om te reizen.

Slide 1965. BeO Play H8

Ook al is dit model niet opvouwbaar (en dus wellicht wat lastiger mee te nemen in een kleine tas), toch hoort het zeker thuis in de top 5 reis koptelefoons. Schakel storende omgevingsgeluiden uit met actieve noise-cancelling en luister draadloos naar hifi geluid. Bovendien zit de headphone erg prettig, zelfs bij langdurig gebruik, en kan hij tegen een stootje door het hoogwaardige materiaal.

Slide 197