Beoordeling van FIFA 16


Zoals elk jaar heeft FIFA 16 weer een paar nieuwe features. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld vrouwenteams toegevoegd en FIFA Ultimate Team is uitgebreid met Ultimate Team Draft. Natuurlijk zijn er ook weer een aantal gameplayverbeteringen aangebracht ten opzichte van de voorgaande delen van de mega populaire gamereeks. Na wat potjes kunnen we de verbeteringen van FIFA 16 constateren en deze reviewen voor jullie. 

 

 


Ultimate Team Draft

Één van de populairste onderdelen is FIFA Ultimate Team, waarin elke speler een rating krijgt met verschillende sterke punten. In FIFA 16 Ultimate Team is zoals elk jaar Lionel Messi de beste (rating 94), gevolgd door Cristiano Ronaldo (93). Dit jaar is, zoals eerder vermeld, Ultimate Team Draft toegevoegd. Voor iedere positie krijg je keuze uit vijf willekeurige (ster)spelers. Ultimate Team Draft is te spelen voor FIFA punten, coins of één Draft token. Er zijn vier wedstrijden te spelen, zowel online als offline, en hoe verder je komt, hoe meer coins of pakketjes je verdient. Je moet ook rekening houden met de chemie tussen verschillende spelers; deze worden beïnvloed door de competitie waarin ze spelen, de club en de nationaliteit van de spelers. Wanneer je spelers van dezelfde club of competitie bij elkaar plaatst, heeft je team een hogere chemie. 

Het is nu ook mogelijk om spelers te kopen en verkopen via apps op mobiele devices. Het transferbeleid is ook iets aangepast: waar er in FIFA 15 vaste maximum en minimum bedragen voor het verkopen van spelers van toepassing waren, is dit in FIFA 16 versoepeld.

Vrouwen in FIFA 16

Één van de grootste toevoegingen in FIFA 16 is de introductie van het vrouwenvoetbal. Competities zijn nog niet speelbaar; Je kunt alleen internationale wedstrijden spelen. Het Nederlandse vrouwen team is helaas niet vertegenwoordigd in het vrouwenvoetbal van FIFA 16. De vrouwelijke teams kunnen gebruikt worden in online en offline vriendschappelijke wedstrijden. 

Foto: Electronic Arts


Kleine verbeteringen

Voorheen was in FIFA 15 het verschil in snelheid tussen spelers met bal en zonder bal vrij groot. In FIFA 16 is dit verschil terug gebracht, waardoor het verdedigen iets anders is geworden. Bij het verdedigen zet je nou eenmaal weleens een sliding in. Bij FIFA 15 lag het doel, bij een sliding die te vroeg of te laat was ingezet, vrijwel helemaal open. EA heeft dit in FIFA 16 aangepast door de verdediger na een slechte sliding sneller op te laten staan, waardoor je een verdedigende fout kunt herstellen. Open ruimtes worden ook beter afgedekt in FIFA 16. Hierdoor worden er minder ruimtes weggegeven en is een snelle omschakeling moeilijker uit te voetballen.
Een ander veelbesproken punt in FIFA 15, was dat spelers die snel waren, een te groot voordeel hebben ten opzichte van de rest. Wanneer de spelers een hoge beoordeling hebben in de zogenoemde pace-statistiek, sprinten zij verdedigers er makkelijk uit. Dit probleem is in FIFA 16 ook verholpen. De verbeteringen dragen bij aan een betere en vooral ook een realistischere gameplay. En natuurlijk: zoals we gewend zijn van EA met FIFA, zien de spelers er dit jaar ook weer nóg realistischer en beter uit.

 

Verbeter je scores: gaming headset voor FIFA 16 

Het online spelen tegen je vrienden (of een onbekende) gaat beter wanneer je een goede gaming headset gebruikt. De mensen om je heen hebben dan geen last van jouw gamegeluiden, jij zondert je af van hen en bovendien hoor jij je vrienden beter via je headset.
De gaming headsets voor FIFA 16 uit ons assortiment zijn van een veel betere kwaliteit dan de standaard bijgeleverde oordopjes van de Playstation 4.
Daarnaast levert een goede headset een positieve bijdrage aan je game resultaten: je blijft je tegenstanders een stapje voor, doordat je alles helder hoort en niet wordt afgeleid door bijvoorbeeld irritante snoeren of een krakende microfoon. Check het assortiment en verbeter je scores. 


Na het eerder uitkomen van de FIFA 16 demo, verscheen de game op 24 september 2015 voor pc, PlayStation 4, Xbox One, Playstation 3 en Xbox 360.