Maak een bekabelde koptelefoon draadloos 

Een draadloze koptelefoon biedt als grootste voordeel dat je nooit meer met je snoeren blijft haken of dat de kabels in de knoop raken. Je ervaart dus alle bewegingsvrijheid. Maar wat als je al een koptelefoon hebt mét draad? De Jack biedt dan binnenkort een simpele oplossing. 

Jack

Het is een klein Bluetooth-apparaatje waar je de normale jackplug van je headset in kan pluggen. Dit apparaatje verbindt zich vervolgens via Bluetooth met je smartphone of een willekeurig ander apparaat, zoals je tv, laptop, tablet en zelfs je smartwatch. Het zorgt eigenlijk vooral voor gemak. Met de handige clip maak je hem snel en gemakkelijk vast aan je broekzak of shirt, zodat de kabels niet meer in de weg zitten. Via je telefoon of een afstandsbediening van je koptelefoon kun je gewoon nog switchen tussen nummers of geluid harder en zachter zetten. Zo kun je muziek luisteren die je gewend bent, zonder dat gedoe met je draadjes. Een andere handige functie is de mogelijkheid om het apparaat te verbinden met een tweede Jack. Je kunt hierdoor samen naar dezelfde muziek luisteren of samen Netflix kijken. Met de beloofde accuduur van 12 uur hoef je ook niet bang te zijn dat hij halverwege de dag leeg is. Verder kun je via de jack-aansluiting het apparaat aansluiten aan je speaker die nog geen Bluetooth heeft en vanaf de bank je muziek streamen.

Kickstarter

De maker ‘Podo Labs’ heeft dit project op kickstarter gezet. Met deze site kun je beginnende ondernemingen steunen, vaak tegen een vergoeding als het product zelf als het uitgebracht is. Voor het opzetten van de Jack hebben de ontwikkelaars aangegeven €20.000 nodig te hebben. Maar binnen no-time was de opbrengst meer dan een half miljoen. Het is dus nog niet te krijgen voor jou en mij, maar hij wordt verwacht in iuni 2017. Dit is niet het eerste project van Podo Labs op kickstarter. Ze kwamen al eerder met een camera die je aan een muur of ander oppervlak kunt plakken en via Bluetooth foto’s of video’s kunt maken. Zo kun je iedereen op de foto krijgen of vanuit andere hoeken plaatjes schieten. Dit project was ook een groot succes. Hiermee hebben ze ook weer hun doel overtroffen door meer dan 15 keer het streefgetal €50.000 te halen.

 

Wireless headphones

Er bestaan natuurlijk ook al verschillende soorten draadloze hoofdtelefoons. Dit deed altijd af aan de kwaliteit van de muziek die je luisterde, maar dat is nu verleden tijd. Al een paar jaar zijn er verschillende merken zoals JBL en Sony bezig met draadloos en met de komst van de iPhone 7 kwam ook Apple met een draadloze variant. Veel van deze oordoppen maken gebruik van noise-cancelling. Hiermee wordt het omgevingsgeluid gedempt om een puurder geluid te krijgen. Dit is perfect om optimaal te genieten van je muziek, maar geeft ook het probleem dat je anderen niet meer hoort als je deze headphones op hebt. Verschillende merken en modellen hebben daarom nu een ‘talk through’-functie. Als je deze functie aanzet kun je gewoon met mensen om je heen praten zonder je koptelefoon af te zetten.en.