Met meerdere mensen tegelijkertijd naar muziek luisteren
Er is onlangs een apparaatje ontworpen, waardoor je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt luisteren naar dezelfde muziek luisteren. En het mooie: er zijn daarvoor niet veel kabels nodig en je bent niet met elkaar verbonden.


Deze nieuwe uitvinding heeft de naam ‘Hub’ gekregen. Het bestaat uit één basisstation, waarop meerdere draadloze ontvangers staan. Je pakt simpelweg één van deze kleine ontvangers en sluit je koptelefoon of oordopjes erop aan. Hetzelfde signaal wordt draadloos naar alle ontvangers gestuurd, waardoor iedereen tegelijk naar hetzelfde geluid luistert.


Het draadloze muzieksysteem de Hub is bijvoorbeeld een oplossing voor mensen die samen televisie kijken. Stel, je kijkt met je partner, maar je hebt ook een slapend kind tussen jullie inzitten. Pak beide een ontvanger en jullie kijken gewoon lekker samen verder, zonder een ander te storen. Jullie krijgen dan immers allebei hetzelfde geluid via de koptelefoons te horen.
Het basisstation moet worden aangesloten op de geluidsbron. Dat is ook de reden waarom het systeem niet erg geschikt is voor muziek onderweg.


De Hub accepteert de normale audio-apparatuur; je hebt geen speciale koptelefoon nodig. De ontvanger beschikt over knoppen, waarmee je muziek kunt pauzeren. Deze draadloze toestelletjes worden opgeladen door het basisstation. Over de precieze batterijduur is nog geen informatie gegeven.