V-moda: The story behind

Onlangs hebben we het merk V-moda aan ons GetLoud assortiment toegevoegd. Het Italiaanse audiomerk staat bekend om haar kwalitatief hoge, stijlvolle koptelefoons en bijbehorende accessoires. Lees hier het verhaal erachter. 

v-moda koptelefoons


Het ontstaan van V-moda

Het in 2004 opgerichte ‘Kolton Technology’ richtte zich oorspronkelijk op de productie van koptelefoons met een mode-tint. Ten grondslag hiervoor lagen de ervaringen van oprichter en CEO Val Kolton. De in Chicago geboren professionele DJ en producer ontmoette enkele mensen van hoge aanzien, wiens ‘perfecte’ uiterlijk werden geruïneerd door het dragen van goedkope plastic koptelefoons. Hierdoor is plastic uit den boze en worden alle koptelefoons geproduceerd met uitsluitend metaal. Het bedrijf lanceerde in 2006 meerdere productlijnen, waarmee zij zich de eerste producent van high-end mode-koptelefoons kunnen noemen. Kort hierna veranderde het bedrijf haar naam in V-Moda.

Slide 404


Producten 

V-Moda legt met haar producten de focus op design en geluid. De high-end Over-, On- en In-Ears van het audiomerk zijn allen voorzien van een bijzonder stijlvol ontwerp. Niet alleen zijn de koptelefoons ontworpen met de kenmerkende, schildvormige oorkleppen, ze zijn ook nog eens gebouwd als een tank. Hiervoor zijn alle onderdelen gefabriceerd met metaal in plaats van plastic. Door gebruik te maken van de meest recente technieken op het gebied van audio ben je bovendien verzekerd van een uitstekend geluid. Niet voor niets worden V-Moda koptelefoons aanbevolen door de audiofiel en de DJ.


Bekijk V-moda producten
Customizen met accessoires

Om de klant een persoonlijke draai te geven aan haar producten biedt V-Moda optionele accessoires aan. De volledige productlijn, die bestaat uit (draadloze) Over-Ears, On-Ears, In-Ears en speakers, zijn allen uit te breiden met één of meerdere accessoires. Zo heeft het audiomerk voor de Over-Ear en On-Ear koptelefoons shield plates te bieden, waarmee je jouw headphone persoonlijk customized. Dit geldt ook voor de opzetstukjes van haar oordopjes en voor de speakers. Deze zijn namelijk uit te breiden met een eigen ontworpen standaard voor de speaker.

v-moda koptelefoons

Locaties

V-Moda heeft haar roots in de Verenigde Staten. Zo bevindt het hoofdkwartier van het Italiaanse audiomerk zich in Hollywood, California. Echter, de oorsprong van de modieuze koptelefoons ligt in Milaan, waar V-Moda’s design-studio te vinden is. Door haar producten in Japan te produceren ben je bovendien verzekerd van kwaliteit. Niet voor niets is dit het land met de meest innoverende technieken als het gaat om de productie van audio-apparaten. Naast een groot netwerk in de Verenigde-Staten, zijn ook kantoren in Londen en Hong Kong aangebracht voor uitbreiding van het distributienetwerk in Europa en Azië.