Video gelekt van headphone connector iPhone 7
Eerder lekte er al informatie over de behuizing, de batterij, het interne geheugen en de homeknop, maar nu is er een gehele video gelekt waarin het kabeltje te zien is die jouw koptelefoon met je nieuwe iPhone 7 gaat verbinden. Eerdere informatie liet al weten dat de nieuwste iPhone een andere Lightning-poort heeft dan dat we gewend zijn en daarbij ook geen aparte koptelefoonaansluiting heeft. In de video kun je de oplossing daarvoor zien.

iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting

Het kabeltje maakt namelijk verbinding tussen de Lightning-poort van de iPhone 7 en je eigen headphone of oordopjes. Op de video is de Lightning-to-3,5 mm koptelefoon jack connector te zien die waarschijnlijk zal worden meegeleverd bij de iPhone (die in september gepresenteerd wordt door Apple). Er was al bekend dat de iPhone 7 geen aparte koptelefoonaansluiting zou hebben; muziek zou dan namelijk via dezelfde poort gaan lopen waar je je iPhone mee oplaadt. Die poort wordt door de producent Lightning genoemd. Maar aangezien bijna alle gemaakte koptelefoons en oordopjes een 3.5 mm aansluiting hebben, stuiten we daardoor op een probleem. De oplossing is dus een tussenstukje, die je in je iPhone plugt en aan de andere kant je koptelefoon op aansluit.


Er wordt verwacht dat Apple het kabeltje standaard met zijn nieuwe iPhones gaat meeleveren. Anders zou je gebruikers namelijk verplichten om met de oordopjes van Apple naar audio te luisteren. Nu kunnen gebruikers gewoon voor hun eigen audio device kiezen. Een ander gerucht is dat het kabeltje die de overgang verzorgd alleen werkt met iOS 10. Dit is de nieuwste versie van het Apple besturingssysteem. Deze versie verschijnt ook rond september, wanneer de nieuwe iPhone wordt gepresenteerd.