Review B&O PLAY H9


De B&O PLAY Beoplay H9 is een draadloze koptelefoon waarbij de focus is gelegd op comfort en geluidskwaliteit. Hierdoor zou je volgens luisteraars urenlang kunnen luisteren naar heldere en detailrijke muziek. En ook al gaat dit draadloos; doordat gebruik is gemaakt van het aptX protocol van Bluetooth, zou je niks op de geluidskwaliteit inleveren. Wij namen de proef op de som en hebben deze Beoplay H9 aan een grondige test onderworpen. Je leest onze bevindingen in deze expert review.


Design en fit

Voor een koptelefoon is het van groot belang dat je geen last van je oren krijgt en daar heeft men met de B&O PLAY Beoplay H9 dan ook goed over nagedacht. De headphone is voorzien van een Over-Ear design met ultiem zachte kussens en memory foam voor de oren. We hebben voor deze Beoplay H9 review zo’n 3 uur achter elkaar geluisterd en er was absoluut niets vervelend te voelen aan onze oren. Wat we ook heel prettig vonden, is dat door de afwezigheid van de kabel, je alle bewegingsvrijheid behoudt. De headphone voelt solide aan, waarbij gelukkig een plastic behuizing ontbreekt: alles is van mooie materialen als leer en aluminium.

Batterij

Met de Beoplay H9 geniet je urenlang draadloos van je favoriete muziek. De batterij gaat tot wel veertien uur mee. Als de batterij toch leeg is, kun je overigens gewoon door blijven luisteren door gebruik te maken van de meegeleverde kabel.

BEOPLAY h9 review

Actieve noise-cancelling

Een koptelefoon die je volledig meeneemt in de muziek; ook dat is de Beoplay H9. De headphone beschikt over actieve noise-cancelling, waardoor je helemaal geen last meer hebt van omgevingsgeluid. En dit werkt goed, zo blijkt uit de Beoplay H9 test. Zo kun je dus ook op drukke plekken gewoon blijven genieten van je muziek. We hebben de H9 nog niet zelf in het vliegtuig kunnen testen, maar als we andere reviews mogen geloven, is ook daarin de noise-cancelling dik in orde. Hoor je liever wel wat er om je heen gebeurt, dan kun je er eenvoudig voor kiezen om de noise-cancelling uit te zetten. 

Gebaren

Het aan- of uitzetten van die noise-cancelling kan onder meer door gebruik te maken van gebaren. In de rechter oorschelp zit een onopvallend bedieningspaneel. Door te swipen activeer of deactiveer je noise-cancelling, door te klikken kun je de muziek pauzeren of juist laten afspelen en zelfs telefoontjes accepteren en door het paneel als een soort wiel te bedienen, kun je het geluid harder en zachter zetten. Ons afspeelapparaat kunnen we dus in onze zak laten zitten om de muziek in te stellen. 

BEOPLAY h9 review

Conclusie Beoplay H9 review

Over de conclusie van deze Beoplay H9 review kunnen we kort zijn: Top! We worden heel blij van de H9. Het geluid, het design, de features: alles klopt. Tuurlijk hangt hier een prijskaartje aan, maar het is de investering meer dan waard.