Jabra Sport Review

Jabra Sport ReviewJabra is een fabrikant van koptelefoons afkomstig uit Denemarken, het land dat bekend is van andere hoogwaardige audiomerken als Bang & Olufsen. Jabra wordt internationaal gewaardeerd vanwege zijn uitstekende producten. Tussen de verschillende koptelefoons en oordopjes zijn veel modellen te vinden die speciaal gemaakt zijn voor sporters. Dat komt goed uit, want wij hebben een sportieve collega in huis die zich tijdens het sporten graag laat motiveren door muziek. Komt dat even goed uit! We lieten haar daarom de Jabra Sport serie uittesten, met als resultaat een review die met zweten en zwoegen tot stand kwam.

 

Jabra Sport Rox Wireless review


De eerste koptelefoon die is getest, is de Rox Wireless. Met deze Bluetooth oordopjes heb je alle bewegingsvrijheid door het ontbreken van een snoer naar je afspeelapparaat. Handig, want bij veel sporten is de kabel een vervelende belemmering, bijvoorbeeld wanneer je in de knoop raakt met je fitnessapparaat. Bij bewegen met de oortjes stoort de verbinding niet. De oortjes voelen solide en flexibel aan en zijn met elkaar verbonden door middel van een korte kabel van ongeveer 30 cm. Aan boord van de headphone zit ook de Dolby technologie, wat gedetailleerd en krachtig geluid verzorgt. Ook handig trouwens: er is een speciale Jabra app, waarmee je onder andere je muziek in Dolby plus te beluisteren en met de equalizer stem je de bas af. In de dopjes zitten magneten verwerkt. Je zet automatisch je geluid uit als je ze in elkaar klikt en ze om je nek laat rusten en haalt ze weer uit elkaar als je weer wilt beginnen met sporten.

Nadelen Jabra Sport Rox Wireless

- Het geluid is vanzelfsprekend niet zo goed als dat van een grote koptelefoon, maar een On-Ear of Over-Ear koptelefoon is te zwaar voor het sporten en blijft minder goed zitten.
- De relatief kleine accuduur is goed voor 5 uur luisterplezier, wat korter is dan andere draadloze headphones. Echter, aangezien een work-out bijna nooit 5 uur lang duurt, is dit voor veel mensen geen problemen. Als je klaar bent met sporten, leg je hem thuis gewoon weer aan de oplader.

Jabra Sport review 

 

Jabra Sport Pulse Wireless review

De Jabra Sport Pulse Wireless is een echte alles-in-één koptelefoon en is een goede coach tijdens een work-out. Over deze In-Ears is onze collega laaiend enthousiast. Ook wij zijn zeer te spreken over dit model. Deze draadloze set is geoptimaliseerd voor hardlopen en blijft altijd goed zitten. Ook hier geen kabel dus, iets wat toch echt wel een groot pluspunt is. De oordopjes bevatten een geïntegreerde hartslagmeter, welke je helpt je training optimaal in balans te houden en vervolgens te analyseren. Hierbij gebruik je de Jabra app om je training in te stellen en via spraakbesturing weet je wanneer je jouw vooraf gestelde doelen hebt behaald. De Jabra Sport Pulse Wireless is er dus niet alleen voor je muziek, maar is tegelijk je personal trainer. Iets wat wij toch wel een zee leuke, maar vooral handige, toevoeging vinden.

Nadelen Nadelen Jabra Sport Pulse Wireless

We kunnen terecht zeggen dat nadelen bij deze oortjes heel moeilijk te vinden zijn. Kritisch kijkend zijn de nadelen van Jabra Sport Pulse Wireless:
- Ook deze batterij is goed voor 5 uur.
- De oortjes zijn wellicht niet voor ieders budget, maar je krijgt dan wel waar voor je geld.

  

 

Jabra Sport Coach

De Jabra Sport Coach zijn de ultieme In-Ears voor zowel de beginnende, als de ervaren sporter. De oordopjes zijn draadloos, waardoor je niet meer tegengehouden wordt door de kabel tijdens het sporten. Ook beschikken ze over intelligente audio-coaching. Je kunt kiezen uit meer dan 40 oefeningen en ontvangt persoonlijke audio-coaching tijdens je work-out sessie. De geïntegreerde TrackFit-bewegingssensor houdt je afstand, snelheid en verbrande calorieën bij. Bovendien luister je jouw muziek in hoogwaardige geluidskwaliteit dankzij Dolby Sound Enhancement, zelfs als je een YouTube-filmpje bekijkt. In de kabel zit een afstandsbediening en geïntegreerde microfoon. Bel handsfree, verander van muzieknummer of pas je volume aan. De verschillende meegeleverde oordopmaten en -clips bieden jou de comfort en zekerheid die je nodig hebt tijdens een heftige sportsessie. Bovendien worden omgevingsgeluiden weggefilterd. Sport ongestoord en ongehinderd met de Jabra Sport Coach.

Nadelen Jabra Sport Coach

- De batterij gaat 5,5 uur mee. Het zal per sporter verschillen of dit lang genoeg is.
- De headphone beschikt over veel functies, maar is geen vervanging voor een sporthorloge.
- Het fraaie design van de oordopjes kan voor de één de doorslag geven en voor de ander is hij net wat te opvallend.
- De prijs van de Jabra Sport Coach is niet voor iedereen betaalbaar, maar het zeker waard voor wat je ervoor terug krijgt. 

 

 

Conclusie Jabra Sport Beoordeling

Duidelijk is dat er goed is nagedacht over de Jabra Sport koptelefoons. Ze zijn robuust en uitermate gschikt voor een stevige work-out. We zijn fan van het merk Jabra en vinden de keuze tussen de verschillende sport oortjes ook fijn: er is echt voor ieder wat wils, de ene is ‘simpel’ gehouden, de andere uitgebreid met handige features. Zo kies je eenvoudig het model dat aansluit op jouw work-out en luisterbehoeften. Welk model je ook kiest, altijd ben je verzekerd van eindeloos luisterplezier en extra motivatie tijdens het sporten.

Met de Jabra Sport review hopen we je te hebben geholpen met kiezen. Bestellen? Check dan de losse producten: Jabra Sport Rox Wireless, de Jabra Sport Pulse Wireless en de Jabra Sport Coach.