Waarom moet ik een AudioQuest DAC hebben?

Natuurlijk, niks moet. Maar wil je maximaal genieten van muziek die je luistert met een koptelefoon via een laptop, tablet of smartphone? Dan is de AudioQuest DragonFly Red of AudioQuest DragonFly Black een hele handige accessoire. Sterker nog, wij leggen je uit waarom deze apparaatjes eigenlijk meer verdienen dan de benaming 'accessoire'.

Veel beter geluid

Het geluid dat (mobiele) apparaten, zoals computers en smartphones, aan je koptelefoon leveren, is doorgaans niet heel geweldig. Een AudioQuest DragonFly brengt daar verandering in. Dit is een mobiele Digitaal/Analoog-converter (DAC) die je via de USB-poort op je pc of laptop aansluit. Voor smartphones en tablets heb je een simpele adapterkabel nodig (Android of iOS). Aan de andere kant van het apparaatje plug je de 3,5 mm stekker van je headphone in. De DragonFly heeft de afmetingen van een USB-stick, maar zit desondanks vol met geavanceerde technieken. We willen je een eindeloze opsomming van technische specifacties besparen, maar kunnen je verzekeren dat de matige geluidskwaliteit van geluidskaarten in onder meer laptops en computers zeer sterk verbeterd wordt. Dankzij ondersteuning voor hi-res audio hoor je echt elk detail, al is dat natuurlijk nog altijd deels afhankelijk van het type muziekbestand dat je beluistert.

AudioQuest DragonFly Red of Black

Zwart en rood

Ten opzichte van de DragonFly Black bereikt de DragonFly Red een nog hoger niveau. Dat is met name te danken aan de ingebouwde 64-bit digitale volumeregeling, die zorgt voor een indrukwekkende geluidskwaliteit. Deze eigenschap ontbreekt bij de Black versie. Ook is de maximale output van de Red hoger, wat zorgt voor meer dynamiek. Niet voor niets is de Red versie dan ook perfect geschikt voor echte high-end headphones. Heb je een wat minder geavanceerde koptelefoon, dan biedt de DragonFly Black al een hoogwaardige luisterervaring waarmee je veel beter van muziek kunt genieten.

Wil jij meer genieten van je koptelefoon? Bestel dan de AudioQuest DragonFly Black. Wil je maximaal, ultiem, grenzeloos en eindeloos genieten van je koptelefoon? En wil je kippenvel voelen bij het beluisteren van muziek? Dan bestel je de AudioQuest DragonFly Red.