Garantie

Wettelijke garantie

Op alle producten die bij ons verkrijgbaar zijn zit wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat men er in redelijkheid van mag verwachten. Het artikel behoort bij aflevering in goede staat te verkeren en moet naar behoren functioneren.

Economische levensduur

De gemiddelde levensduur van producten loopt sterk uiteen. Het ene product is nou eenmaal meer geschikt om jarenlang te functioneren dan het andere. Wanneer je kijkt naar verschil in levensduur tussen producten, gaat het om de zogenaamde economische levensduur. Meer daarover lees je op de website van UNETO-VNI.

Product niet goed

Wanneer kun je stellen dat een product niet goed is? Dit gaat op wanneer het product incompleet, beschadigd of kapot is en/of niet goed functioneert.

Jouw rechten

Wanneer een product niet goed functioneert en de wettelijke garantietermijn is niet verlopen, zoeken we zo snel mogelijk een oplossing. Dit kan betekenen dat je product gratis wordt gerepareerd, je een nieuw artikel krijgt of we je geld terugstorten. Wanneer schade aan een product door je eigen schuld is ontstaan, heb je geen recht op gratis reparatie, een vervangend artikel of teruggave van het aankoopbedrag. Hetzelfde geldt door schade die ontstaat bij slijtage.

Aankoopbewijs is garantiebewijs

Bewaar altijd je factuur, of ander bewijs van aankoop. Dat is tevens je garantiebewijs.

ConsuWijzer

Meer informatie over garantievoorwaarden vind je op de website van ConsuWijzer. Je leest hier alles over je rechten en plichten als consument.