10 tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen

 



Het overgrote deel van de mensen luistert muziek via zijn of haar smartphone. Je neemt je smartphone - en dus je muziek - vrijwel overal mee naar toe. Als je het altijd bij de hand hebt, wil je daar ook altijd gebruik van kunnen maken. Heel vervelend als je dan zonder batterij komt te zitten. Hoe voorkom je dat de batterij van je smartphone snel leeg gaat? We geven je een aantal handige tips!



Tip 1: Wifi en Bluetooth

Je accu loopt sneller leeg als je Wifi en Bluetooth hebt ingeschakeld. Gebruik je je Bluetooth niet, schakel deze dan uit. Voor Wifi-verbinding geldt: deze verbruiken alleen stroom als je Wifi is ingeschakeld, maar er geen netwerk is om mee te verbinden. Dus stap je de deur uit en heb je geen Wifi bij de hand? Schakel dan Wifi ook uit.

Tip 2: Weg met de locatie

GPS is één van de grootste geheime energie slurpers van je smartphone. Het steeds moeten verversen van jouw locatie vereist veel energie. Check daarom zo nu en dan of apps niet ongewild gebruikmaken van GPS. Er zeker van zijn? Schakel dan je locatievoorzieningen uit bij de instellingen van smartphone.

Tip 3: Beperk je app-verbruik

Apps die openstaan en dus op de achtergrond door draaien, zijn belastend voor je smartphone. Je batterij gaat er niet alleen leeg van, ook wordt je telefoon langzamer en de data kost ook nog eens geld. Sluit apps goed af en ga ook voor jezelf na of je de app überhaupt echt nodig hebt. Hoe meer apps (indirect) actief zijn, hoe korter de accuduur vaak is.

Slide 248


Tip 4: Vliegtuigmodus

De (mobiele) verbinding in stand houden, kost veel energie. Schakel daarom zo nu en dan de vliegtuigmodus in. Daarmee zet je alle mobiele verbindingen stop; een goede manier om de accuduur te verlengen. Je kunt bij het inschakelen van de modus geen data verbruiken, maar je kunt wel opgeslagen muziek afspelen.

Tip 5: Schermhelderheid

Hoe hoger je de helderheid van je scherm zet, hoe meer energie gebruikt wordt. Pas daarom de helderheid automatisch aan naar de lichtsituatie. Als je ‘s ochtends wakker wordt in een donkere kamer, wil je toch niet je ogen hoeven dichtknijpen door je felle scherm. Zodra je in een lichtere omgeving komt, wordt de helderheid vanzelf opgeschroefd.

Tip 6: Niet meer laten trillen

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar zelfs de trilmotor in je smartphone gebruikt veel van je accu. Het moet immers zoveel trilling afgeven dat elke gebruiker de smartphone in zijn zak kan voelen. Zet daarom je trilfunctie zo nu en dan uit. Dat geldt ook voor de trilfeedback bij het typen op het toetsenbord.

Tip 7: Keep it cool

Des te warmer de telefoon is, hoe sneller de batterij leeg gaat. Een warm apparaat verbruikt meer stroom, omdat het harder werkt. Laat je toestel dus even rusten als het toestel warm is.

Slide 249


Tip 8: Laad op de juiste manier op

Is je telefoon warm? Laad hem dan even niet op, want dat is dan nog schadelijker. Je hoesje kan ook voor extra warmte zorgen, dus nog een advies is om die er af te halen tijdens het opladen.
Laad de batterij niet op als hij nog vol is - tenzij het echt heel belangrijk is. Leg hem liever aan de oplader als hij echt bijna leeg is. Als hij 100% is opgeladen, kun je hem prima in de oplader laten zitten; dat kan geen kwaad.

Tip 9: Achtergrond

We kiezen vaak massaal voor een leuke, kleurrijke achtergrond - of nog erger: een dynamische. Erger? Ja, voor je accu wel, want vooral die dynamische zijn energierovend. Kies daarom voor een zwarte, of anders donkere achtergrond. Dat is energiezuinig.

Tip 10: Don’t push it

Als push-berichten aan staan, wordt er veel data verbruikt. De smartphone houdt namelijk verbinding in stand met webservers. Daardoor kan er direct een melding worden verstuurd als je bijvoorbeeld een bericht krijgt. Kies dus bij de synchronisatieopties om handmatig te synchroniseren.