Test je headphone

Vijf liedjes en een tool om je headphone uit te testen

Slide 47Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat niet één nummer dat ideaal is om je koptelefoon te testen. Ieder mens verschilt, ieder gehoor verschilt en ieders wens verschilt. Daarom is de algemene regel: luister je favoriete muziek met jouw nieuwe aanwinst en bekijk of dit jou bevalt!
Wil je zoveel mogelijk halen uit je hoofdtelefoon? Test ‘m dan met liedjes die van elk element iets bevatten. Zorg voor een extreem diepe bas, kraakheldere hoge tonen en subtiele veranderingen die je alleen met de beste apparatuur kunt horen. Hieronder hebben wij een selectie voor je gemaakt.
O ja, onderaan deze pagina staat ook nog een tool om heel gemakkelijk én precies je headphone uit te testen!

Enya - Caribbean Blue

Bij dit nummer hoor je de subtiele gelaagdheid van de audio. Als je de hoofdtelefoon test, moet je dan ook de etherische klanklagen horen.

Queen - Bohemian Rhapsody

Dit nummer kent iedereen wel en het is ontzettend geliefd. Niet zo gek, want dit nummer bevat zoveel elementen! Acapella, in koor, drums, bas, gitaar en rustigere stukjes. Je vindt het allemaal terug in deze song.

Bakermat - Teach Me

Onder het mom van niet alleen oude muziek om je headphone te testen hier een track van Bakermat. Een fijn melodieus liedje van een DJ van Hollandse bodem.

The Eagles - Hotel California (hell freezes over) live

De intro met de gitaar en de bongo’s die daarna inzetten zorgen voor kippenvel. De inzet van de sambaballen is duidelijk te horen en als je over de juiste headset beschikt, is het net alsof iemand die sambaballen naast je oor beweegt en je jezelf midden in de ruimte bevindt.

Massive Attack - Unfinished Sympathy

Hier valt meteen de hele diepe bas op, waarna al snel de hogere tonen klinken. Een fijne afwisseling van diepe dalen en hoge hoogtes.

Online tool voor headphonetest

Er is ook een handige tool die jou kan helpen je koptelefoon op alle vlakken te testen. Deze test, behalve de frequentieweergave, ook de bas en nog een paar andere dingen. Let bij de bas er bijvoorbeeld op dat je headphone niet ratelt of een ruis heeft.
Om deze tool te gebruiken klik hier (opent in een nieuw scherm).Benieuwd naar de headphones die als beste getest zijn? We hebben een top 10 best geteste koptelefoons voor je samengesteld, op basis van reviews, specificaties en testen.