Een verbeterde noise-cancelling koptelefoon 

Amazon heeft het patent aangevraagd voor een wel heel bijzondere koptelefoon: een noise-cancelling koptelefoon die jou kernwoorden (zoals je naam en waarschuwinggeluid) gewoon laat horen.

Het is alleen nog maar gepatenteerd, maar Amazon is dus van plan binnenkort een koptelefoon op de markt te brengen die al het omgevingsgeluid wegfiltert, maar jou het geluid dat je wel wilt horen, gewoon door laat klinken.

Gewone noise-cancelling koptelefoons

Al een hele poos bestaan er noise-cancelling koptelefoons, die in meer of mindere mate geluid uit de omgeving wegfilteren. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld op je werk, waar je niet gestoord wordt door pratende of bellende collega’s om je heen. Maar denk ook aan reizen: je hoort puur je muziek, en niet die irritante zoom in het vliegtuig of de trein. Aan de andere kant, kunnen dergelijke koptelefoons soms gevaarlijk zijn op bijvoorbeeld de fiets: Je geniet té veel van je muziek, waardoor je het verkeer om je heen niet hoort. Bovendien kan het irritatie wekken - niet alleen bij jou, maar ook bij de mensen om je heen - als je geroepen wordt, maar je hoort niks.

Deze koptelefoon herkent je naam

Juist voor dát heeft Amazon nu een oplossing. Je stelt kernwoorden in bij de koptelefoon, die niet gefiltert worden door de noise-cancelling. Stel bijvoorbeeld je (bij)naam in, zodat je het blijft horen wanneer iemand je roept. Verder herkent de speciale noise-cancelling headphones ook patronen, zoals sirenes, getoeter en andere waarschuwingsgeluiden.

Wij zijn benieuwd en houden de ontwikkeling van dit patent goed in de gaten!