CES 2016: Sennheiser AMBEO 3D




Sennheiser staat bekend om haar innovatie en ook op CES 2016 heeft zij weer een ontdekking onthuld op het gebied van ruimtelijk 3D-geluid: AMBEO. Het is naar eigen zeggen een revolutionaire technologie voor perfecte geluidsregistratie en -reproductie. 

 

Ruimtelijk geluid

Volgens CEO’s Daniel en Andreas Sennheiser zal 3D-geluid de luisterervaring van mensen radicaal veranderen, zoals bij virual-reality-games, audio-opnames en geluidsreproductie. Sennheiser introduceert hiermee indrukwekkende geluidskwaliteit in haar nieuwste producten. 
Veel professionele studio’s geven tegenwoordig steeds meer de voorkeur aan ruimtelijk 3D-geluid. Daarbij krijgen namelijk individuele stemmen en instrumenten veel meer de ruimte, wat niet haalbaar is voor een gewone stereomix. Mensen die naar 3D-geluid luisteren, zitten midden in de muziek en horen ook de kleinste details die musici in hun opnamen hebben gestopt. 

 

 

De Sennheiser AMBEO 3D-luisterervaring

De bezoekers van CES 2016 kunnen met hun eigen oren luisteren naar het Sennheiser AMBEO 3D geluid, in de 9.1-luisterzaal die Sennheiser hiervoor heeft ingericht. Om deze luisterervaring ook toe te passen op de alledaagse muziek die we luisteren, kunnen de beursbezoekers hun eigen stereomateriaal meebrengen en laten upmixen door Sennheiser’s gepatenteerde upmix-algoritme. Daarna kan men dezelfde opnames beluisteren met de ruimtelijke 9.1-kwaliteit.