IFA 2016: Nieuwe Jabra Elite Sport oordopjes




06-09-2016

Met zijn nieuwe Jabra Elite Sport heeft Jabra opnieuw innovatieve sportoordopjes gepresenteerd. Uniek is dat de oordopjes volledig draadloos zijn. In tegenstelling tot bij andere modellen zit er dus ook geen kabeltje tussen beide oordopjes. Als één van de grootste aanbieders van sportheadphones is Jabra er met de Elite Sport opnieuw in geslaagd om voor een revolutie te zorgen.

Volgens de CEO van Jabra zijn het de eerste echte draadloze oordopjes, die een beleving realiseren die alleen Jabra kan aanbieden. De ontwikkelaars hebben een technisch hoogstaand product afgeleverd dat zorgt voor een unieke sportbeleving zonder kabels. De Elite Sport is er overigens niet alleen om muziek te luisteren, want er kunnen ook telefoongesprekken gevoerd worden met de oordopjes.



Gemaakt voor sporters

De Elite Sport zijn speciaal gemaakt voor tijdens het sporten. De oordopjes kunnen niet alleen constant gebruikt worden, maar hebben ook drie jaar garantie tegen schade die ontstaat door zweet. Om er zeker van te zijn dat je de garantie niet hoeft te gebruiken zijn de dopjes waterdicht en IP67-gecertificeerd. De Elite Sport van Jabra is geschikt voor gebruik onderwater tot maximaal dertig minuten op een diepte van één meter. Net zoals het vorige model van Jabra, de Sport Pulse, heeft de Elite Sport een In-Ear hartslagmeter. Door middel van de Jabra Sport Life app, kunnen er gepersonaliseerde analyses worden gemaakt op basis van de conditie van de drager van de oordopjes. De app biedt ook mogelijkheden op het gebied van coaching en is beschikbaar voor iOS en Android devices.

Eén van de opofferingen van volledig draadloos is de minder lange batterijtijd. Maar Jabra heeft stappen genomen om dit probleem op te lossen voor de Elite Sport. De oordopjes bieden drie uur lang luisterplezier. Er wordt daarnaast een handige opbergtas meegeleverd die de batterijen kan opladen. Zo kun je tijdens een pauze de batterijen bijladen om vervolgens nog verder te kunnen sporten.