IFA 2016: Nieuwe Sony noise-cancelling headphone




01-09-2016

Op IFA 2016 is door Sony bekend gemaakt dat de grote naam met een nieuwe noise-cancelling koptelefoon komt. Het nieuwe aan deze koptelefoon is dat het de mogelijkheid biedt om naar jouw muziek te luisteren, terwijl je de geluiden uit je omgeving nog steeds meekrijgt. Volledige noise-cancelling in het verkeer is namelijk levensgevaar, dus de koptelefoon biedt een uitkomst voor als je op de fiets zit of überhaupt over straat gaat. Maar daarnaast is het ook heel handig om op te merken of iemand tegen je praat.

 

Aanpassen aan de situatie

Met de onlangs gepresenteerde Sony MDR-1000X kun je geluid zoveel mogelijk blokkeren of juist stemmen en/of omgevingsgeluiden door laten. Op die manier kun je de koptelefoon dus afstellen op iedere situatie. Of je precies hoort wat iemand tegen je zegt, terwijl je muziek aan hebt? Nee, niet precies. Maar je hoort in ieder geval dat iemand tegen je spreekt, wat al beter is dan iemand die zit te zwaaien omdat je niet reageert.

Bediening

Aan de rechterkant van de headphone zit een controlepaneel. Deze werkt met aanrakingen: als je je gehele hand erover heen plaats, wordt de muziek zachter. Zo hoor je goed wat anderen zeggen. De batterij van de nieuwe Sony hoofdtelefoon gaat tot maximaal 20 uur mee als je de noise cancelling-functie aan hebt staan.


Vanaf oktober is de Sony MDR-1000X koptelefoon verkrijgbaar. Hij zal rond de €400 gaan kosten.