IFA 2016: Sennheiser onthult nieuwe gaming headsets




07-09-2016

Sennheiser is geen onbekende op het gebied van aanbieden van audio-apparatuur, maar het bedrijf lijkt zich steeds meer te richten op de gamers. Sennheiser heeft dit vorige week bewezen tijdens de Gamescom, met de introductie van een nieuwe lijn gaming headsets en twee nieuwe audio-versterkers die speciaal zijn ontwikkeld voor de gamers.

Terwijl de pro’s en eSport-liefhebbers waarschijnlijk worden aangetrokken door de recent geïntroduceerde PC 373D headset, is Sennheiser zich er bewust van dat niet iedereen bereid is om ongeveer €250 te besteden aan een gaming headset. Daarom is de nieuwe GPS-300 gericht op top prestatie te leveren, voor een betaalbare prijs.

Ondanks het lagere prijskaartje, heeft Sennheiser niet bezuinigd op de mogelijkheden. Zoals één van de meest handige functies van de PC 373D is de mogelijkheid om direct de microfoon te dempen door deze omhoog te klappen. Andere extra’s van de GSP 300 zijn het kogelgewricht scharnier voor comfortabele pasvorm en de volumeregeling op de rechter oorschelp.


Volgens Sennheiser product manager Andreas Jessen is de GPS-300 de eerste headset met een nieuw soort design voor de gamemarkt. De vormgeving is tot stand gekomen met de gedachte om gamers te ondersteunen, gemixt met een duurzaam ontwerp en functies en prestaties die de gamer kan verwachten van Sennheiser. De GPS-300 levert een belangrijke update voor je audio en laat het spel horen zoals het bedoeld is.

Deze producten zijn beschikbaar vanaf eind september dit jaar. Bij de PC 373D headset zal rond de €230 liggen. De GSP 300 gaming headset kost ongeveer €90.

en drie uur lang luisterplezier. Er wordt daarnaast een handige opbergtas meegeleverd die de batterijen kan opladen. Zo kun je tijdens een pauze de batterijen bijladen om vervolgens nog verder te kunnen sporten.