OSSIC X hoofdtelefoon: de ultieme 3D-audio ervaring
Waar je alleen kunt zien wat er voor je ogen gebeurd, kun je wel horen wat er overal om je heen gebeurt. Geluid is overal. Dan wil je - zodra jij je koptelefoon opzet - dit ook zo ervaren. Daarom is de OSSIC X hoofdtelefoon op de markt gebracht: een ultra geavanceerde koptelefoon voor een unieke 3D-geluidservaring. Volgens de CEO van OSSIC zijn in de afgelopen 65 jaar headphones niet heel erg veranderd. Tuurlijk, er zijn allerlei nieuwe technieken ontdekt en ook toegevoegd, maar bij OSSIC willen ze de sprong maken van gereproduceerd geluid naar iets onvoorstelbaar realistisch. Het is hun missie de manier waarop mensen geluid horen, te veranderen. 
Een theater ervaring vanuit je eigen stoel

Hoe je het geluid hoort, is afhankelijk van je positie, de grootte van je hoofd en de vorm van je oren. Bij de traditionele headphones en zelfs de headphones met surround sound, worden deze elementen niet meegenomen. Het geluid komt daar maar vanaf een paar plaatsen en het veld wordt zo enorm verkleind.
Dit moest veranderd worden. De OSSIC X is ‘s werelds eerste hoofdtelefoon die direct naar de gebruiker kalibreert, waardoor de ultieme 3D-luister ervaring wordt gecreëerd. Je hoort niet alleen het geluid van de zijkanten (direct je oren in) komen, maar ook van boven je, onder je en vanuit elke mogelijke hoek. Zo wordt de koptelefoon ook zeer interessant voor gamers, want het lijkt alsof je in de game wordt getransporteerd.

In de oorschelpen zijn sensoren geplaatst, die de vorm van je oren en hoofd detecteren. Er is immers vastgesteld dat dat elementen zijn die bepalen hoe jij het geluid ervaart. Dit zetten de sensoren om in software. Een adaptief algoritme bepaalt dan hoe het geluid wordt afgespeeld.Uiteraard is er bij deze headphone gebruik gemaakt van uitermate geschikte materialen die ervoor zorgen dat de nieuwe OSSIC X koptelefoon lang meegaan. Het is een koptelefoon die niet alleen een geweldige luisterervaring geeft en lang mee gaat, maar er ook nog eens prachtig uitziet.

Jarenlange research en ontelbaar veel testen met prototypes hebben geleid tot een revolutionaire koptelefoon, die mensen geluid laten beleven zoals nog nooit een headphone dat heeft gedaan. Op Kickstarter hebben ze maar liefst €2.700.000 ingezameld, waardoor dit mogelijk werd.