Philips presenteert eerste koptelefoon met lightning-stekker
Er is onlangs door Philips als eerst een koptelefoon gepresenteert die gebruik maakt van de lightning-connector van Apple: de Philips Fidelio M2L koptelefoon. Deze nieuwe headphone zorgt voor hoge resolutie audio rechtstreeks uit je Apple goodie, doordat je het snoer in je direct in de laadconnector van je iOS-apparaat steekt.

Koptelefoon met lightning-stekker

De Philips Fidelio M2L is speciaal ontworpen en bedoeld voor iPhone 6 en 6 Plus. Het maakt geen gebruik van de 3,5mm-audiostekker, wat meer traditioneel is. De hoofdtelefoon beschikt over een 24-bit digital-to-analog converter (DAC) en een geïntegreerde versterker. Het merk beweert dar door de digitale lightning-verbinding ruis en overspraak wordt voorkomen, waardoor je een geweldige luisterervaring krijgt en elk detail hoorbaar is. De koptelefoon combineert namelijk onderdelen waar audiofielen gek op zijn. Zo kun je denken aan een volmaakte afgestelde hoge bandbreedte en neodymium drivers van hoge precisie.

Geluidskwaliteit en isolatie

Het bedrijf is met deze koptelefoon de eerste die van de mogelijkheid gebruik maakt om audio te versturen via de lightning-poort. De lightning-hoofdtelefoons kunnen digitale stereo-audio van hoge kwaliteit zonder lossless met een frequentie van 48 kHz verzenden. Daarbij is ook nog eens uitgebreidere bediening mogelijk. De 40mm high magnetic intensity neodymium speaker drivers maken het mogelijk dat je naar Hifi geluid luistert. Deze zorgen namelijk voor een brede dynamic range. Het akoestische gesloten ontwerp zorgt daarnaast voor geluidsisolatie, waardoor je een gecontroleerde en dynamische bas krijgt.